c medical gynekolog logga

Följ oss:

PCOS – Polycystiskt ovarialsyndrom

PCOS är en förkortning av polycystiskt ovarialsyndrom. PCOS orsakas av en obalans av hormoner från äggstockarna. Det kan bland annat orsaka störning i menscykel, ökad kroppsbehåring och akne. PCOS kan även vara en bakomliggande orsak till svårigheter att bli gravid. Du kan även ha PCOS utan att ha några besvär. Det finns hjälp att få om du har symtom.

Kontakta oss

Kontakta oss så utreder och behandlar våra specialister dig!
Ring och boka tid hos C-Medical Gynekologi Sankt Göransgatan i Stockholm: 08-404 09 99

Lättare att bli gravid genom IVF

Kontakta oss för att få hjälp om du har PCOS och vill bli gravid. Du behöver alltså inte försöka i ett år först, som den som inte har PCOS.

Du som har PCOS har lättare än andra att bli gravid genom assisterad befruktning, IVF. Den som har PCOS har också fler ägg än andra, vilket innebär att det ofta är möjligt att få barn högre upp i åldern.

Många med PCOS får ägglossning och mer regelbunden mens när de börjar närma sig 40-årsåldern och det kan då vara lättare att bli gravid. Samtidigt åldras äggen med åldern så man bör inte vänta för länge med att försöka bli gravid.

Utredning och behandling av PCOS

Vid en utredning får du träffa en av våra gynekologer och berätta hur du mår och om dina symtom. Gynekologen gör en kroppsundersökning och en gynekologisk undersökning. Vi undersöker också dina äggstockar med ultraljud för att se om du har många små äggblåsor som inte mognat.

Vilken behandling du behöver beror på vilka symtom du har.